2008. március 1., szombat

Napi adag a babafürdetés után!

Egy nagyon fontos elem a tisztálkodás folyamata alatt: A kis test beolajozása:
a fürdetésnél meghát igyekszik az ember arra figyelni, hogy meglegyen a biztonságérzete (kis pelenka, vagy a saját kezünk (újjunk) lehet a segítségünkre. Ja és a fülébe nem mehet víz mert begyulladhat! Fontos, nagyon fontos, figyelni a hajlatokra, ugyanez a törlésre is igaz. Lassan de erélyesen meg kell törölni de ne sértsük meg a bőrét!

A fennt lévő videón az olajozás technikája! Éppen hasrafordítás alatt!

Nos ezután csak két kép maradt egy kis törlés alatti rinyával megbolondítva ami nem meglepetés egy újszülöttnél:




Majd amikor már rájövünk hogy semmi gond csak egy evés előtti kis hüppögés volt jöhet a lazázás:

Sikerült elaltatni!

Végre sikerült elaltatni, nem mondom még az előbbiekben leírtakban közzétett mérhetetlen tudás ellenére is komoly feldat mindenkinek. Türelem felsőfokon, és önnmegtartóztatás hiszen a kisded valamilyen szinten keményen szenved! Sajna ez van de nem vehetjük fel! Meg kell tanulni a rendet, kivétel persze ha már nagyon sír legalább, hogy megnyugodjon!

Üdv

Viktor

Ui.:
Csodaszép két óra áll előttünk!

A nagy kérdés, hogy mit tegyünk ha hasfájós a baba!

Nos!
Igen ez közel olyan fontos kérdés, hogy mi volt előbb a tyúk vagy a tojás! (habár azt már megfejtettem, a szer.). Vagy éppenséggel a nő szeszély rejtélye, vagy, hogy miért van örökösödési illeték a világon!
De ez más. A fennt említett dolgok ellen ha akarnánk sem tudnánk tenni, viszont a hasfájás egy gondosan előkészített étrenddel, megfelelő fogástechnikákkal, és különböző kiegészítők használatával már a minimálisra csökkenthető! Egy nagy tévhitet azonban szeretnék mihamarabb eloszlatni, mégpedig, hogy amint sír egy kisbaba az már csak hasfájós lehet!
1., Ő is egy ember, egy már érző lény, ugyan abban nem hiszek, hogy látja az ember az auráját, de meg van a magához való kis esze az biztosan mondható!
2., Mivel ember lélegzik és ha hiszitek ha nem társas lény is, kell,. hogy legyen olyan periódusa a napnak amikor az ember csak vele foglalkozik. Ha ekkor lefektetjük, megmindenféle orvosságot adunk, és kétségbeesésünkben újra mellre tesszük a babát, ne csodálkozzunk, hogy ha egy kissé nyűgös lesz.
3., Igencsak hatással vannak rá a környezeti változások, ez az idő például ami itt van ma debrecenben engem is megvisel, minden bajom! Aludnék de igazán nem vagyok álmos, fáradt vagyok de...... szóval megvisel. Most mit várunk egy 50cm-es teremtménytől őszintén? Mit várhatunk? Semmit reagálást az ismeretlenre.

Akármi is van minden dolog legnagyobb ellensége, a kapkodás és az állandó felvétel! Simogatással, és végighallgatva a sírását, sőt masszírozással elősegíteni a bélgázok távozását, sokkal többre megyünk mint hogy állandóan felkapjuk járkálunk vele ecet.

Ja és egy jó tanács! A közhiedelemmel ellentétben nem minden csecsemő / újszülött hal meg egyből ha ahsra fektetjük őket "bőlcsőhalál"-ban. Ha megpróbáljuk hasra fektetni akkor a szelek is gyorsabban távozhatnak, ez alap fizika!

nA ENYIT mára

csók

Jó babázást, és kitartást mindenkinek!

2008. február 29., péntek

Édes drága baba!

Komolyan ma nagyon megsajnáltam. Ment nagyban a hiába sír úgysem veszlek fel dolog, amikor arra lettem figyelmes hogy nyakig szaros és éppen a kakiban hassal fetreng. Szóval volt indok a sírásra szerencsétlennek Íme néhány kép a nagy kakálás előttről:

A jobb szélső képen már asszem jól látszik a baba arcán az erőlködés a kakira de még ő sem sejtette mekkora galiba lesz belőle!

Majd a fürdetés:


Majd egy drága videó a kisded ébresztési folyamatáról:

2008. február 28., csütörtök

A napi kötelező!


és a kötelező videó, kicsit fáradtan kicsit meggyötörve és bal kézzel:


le kell tudni először a kép:



És egy másik a posztfürdetési eljárásról (Babaolajjal való bekenés, púder, föcörő vizsgálat stb):

2008. február 27., szerda

A-Z-ig!

A mai soron következő videó megmutatja a baba behozatala után mi történik pelenkacsere meg ecet! Közben édes pofavágások!



Azután egy kis mérlegelés, pontosan gyorsan szakszerűen, úgy hogy az újszülött ne veszítse el a félelemérzetét meg aaaaa ööööööööööö... szóval jól kell csinálni!



Váltáska

Igazából ha már berögződött egy napi folyamat nem nagyon lehet kitérni belőle, elég monotonná válik sokat hozzá tenni azon kívül hoghy milyen ruha van rajta nem nagyon lehet. Ezért úgy gondoltam egy kicsit megbolondítom a rendszert azzal, hogy másképpen (kurvára másképpen) fürdetek:


Íme a fürdetés jobb kézzel:

Nos ennyi amit hozzá tudtam tenni a dolgokhoz, igazából napi egyszer levegőn van kapj enni kekszel napi 4-5-ször, ásít rinyál alszik, szóval csak ennyi amit ki lehetett hozni a dologból, valszeg úgí jó 12 év múlva amikor a Floridai, Fort Laundale-ben Tony Roach (Federer korábbi edzője szerk.) foglalkozik majd vele és naponta váltogatják a kemény borítású, a salak és a füves pálya előnyeit technikáit hátrányait, na szóval majd akkor el lehet mondani, hogy változatos az élete addig sajna nem nagyon!


Mégeegy kép arról, hogy hogy fogadta a "más" fürdetési technikámat:


2008. február 25., hétfő

Keltés, vetkőztetés, és babafürdetés!

Aztán ugye maga a fürdetés mozgókép formájában:



Nos kezdjük a keltéssel ami nem a legegyszerűbb feladat még ha hárman is csináljuk azt de be kell tartani a 2-3 órás szabály a baba etetésekor és ha már elérkezett az idő akkor fürödhetünk is!



Szóval a látvány amiből élő embert kellene csiszolni néhány perc alatt:






Majd végül egy teljesen tiszta üde de egy kissé rémült baba:


Mai képek

Na ez van mára csakkkk!



meg ez:





2008. február 24., vasárnap

Ja amúgy! Minden rendben van hála istennek!

Ja amúgy! Minden rendben van hála istennek! Sokat sír mint pl. most éppen is de nem baj csak az anya volt ma egy kicsit rosszul ami idegesítő nagyon és nem tudjuk miért de remélem nem lesz nagyobb baja. Szerintem csak ahogy kivittük a gyermeket szédült egy kicsit a betonon mint a parasztgyerek aki faluról bejön a városba!

Az első kiviteli video a szabadba kocsival síppal dobbal nádihegedűvel!

Az első kiviteli video a szabadba kocsival síppal dobbal nádihegedűvel!